Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум України » Політика » Кабінет Міністрів України » Міністр культури - Євген Нищук
Міністр культури - Євген Нищук
ЮраДата: П`ятниця, 28.02.2014, 00:33 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 197
Репутація: 0
Статус: Offline
Міністр культури
Євген Нищук



Євге́н Микола́йович Нищу́к (* 29 грудня 1972, Івано-Франківськ) — український актор театру та кіно. Заслужений артист України, міністр культури України з 27 лютого 2014 року.
Біографія

Народився 29 грудня 1972 року в місті Івано-Франківськ.

У 1995 році закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (майстерня народної артистки України Валентини Зимньої).

Актор Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір'я».
Ролі та вистави

Орфей («Орфей» Жана Кокто), Ательє 16
Микола Вінграновський («Заповітне» за поезіями Миколи Вінграновського), театр-поезії «Мушля».
Сергій Єсенін («Мне тесно в имени своем…» за Тетяною Іващенко), Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір'я»
Реймон Ассо («Ассо та Піаф» за Олегом Миколайчуком-Низовцем), Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір'я»
В'язень честі (моновистава «Момент кохання» за Володимиром Винниченком), Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка
Тарас Шевченко («Тарас. Слова» за Богданом Стельмахом), Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка
Олекса Довбуш (гуцульська міфо-опера «Оле!»)
Павло Тичина (моноспектакль «Сріблясті голуби у небесах»), Літературно-меморіальний музей-квартира П. Г. Тичини

Фільмографія

Ізгой (1991)
Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди (1993)
Острів любові (1995)
Прощання з Каїром (2002)
Братство (2004)
Залізна сотня (2004)
Владика Андрей (2008)
Серце миру (2008)
Диво (2009)

Голосом актора озвучено українською мовою чимало відомих фільмів: «Володар перснів», «Гаррі Поттер», «Олександр», «Повне затемнення», «Злови мене, якщо зможеш» та інші.
Окрім успіху в театрі та кіно, Євген є постійним ведучим мистецьких заходів, що проводяться у Київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір'я» та ініціатором-ведучим багатьох фестивалів, концертів, державних заходів за участю перших осіб держави.

Євген Нищук разом з першими особами держави представляв Україну в Днях культури України в Грузії, Азербайджані, Казахстані, Німеччині, Польщі та інших.

Актор зробив внесок у Міжнародне визнання країнами світу Голодомору в Україні, як злочину перед людством, об'їхавши з мистецьким проектом «Панахида по Голодомору» країнами Європи — Ізраїль, Голландія, Великобританія, Чехія, Словаччина, Польща, Франція, за що був нагороджений подякою Президента та Міністерства культури та туризму України.

Під час Помаранчевої революції його називали «голосом Майдану» оскільки був рупором Помаранчевого Майдану[1]. Він же став модератором на сцені Євромайдану 2013-2014 року, куди його запросив Юрій Луценко. За словами Євгена Нищука, він 9 років (з 2004 до 2013) не брав участі у мітингах[2]: з 27.02.2014 міністр культури України.

Я чекав, коли народ збереться не за гроші і не заради того, щоб відстояти пару годин. Дочекався.

На Позачергові вибори народних депутатів України 2007 року був № 205 у блоці «Наша Україна — Народна самооборона»[3]. До Верховної Ради не потрапив.
http://uk.wikipedia.org/wiki....8%D1%87
Прикріплення: 3292267.jpg (70.3 Kb)


Давайте разом спробуємо створити нову Україну?
 
Форум України » Політика » Кабінет Міністрів України » Міністр культури - Євген Нищук
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: