Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум України » Політика » Кабінет Міністрів України » Прем'єр міністр України від 27.02.2014 (Арсеній Яценюк)
Прем'єр міністр України від 27.02.2014
ЮраДата: Четвер, 27.02.2014, 23:31 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 197
Репутація: 0
Статус: Offline
Арсеній Яценюк
Прем'єр міністр України від 27.02.2014

Арсе́ній Петро́вич Яценю́к (* 22 травня 1974, Чернівці) — український політик, економіст і юрист. Чинний прем'єр-міністр України від 27 лютого 2014.

Яценюк працював в уряді України міністром економіки з 2005 по 2006 рік; згодом був міністром закордонних справ України у 2007 році і головою Верховної Ради з 2007 по 2008 рік. З 2009 по 2012 рік очолював політичну партію «Фронт змін». З червня по грудень 2012 року очолював раду «Об'єднаної опозиції». З 11 грудня 2012 року очолював фракцію Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України.

27 лютого 2014 року 371 голосом Верховної Ради України призначений на посаду Прем'єр-міністра України.

Сім'я та походження

Народився 22 травня 1974 року в місті Чернівці у родині історика Петра Івановича Яценюка та філолога Марії Григорівни Яценюк (в дівоцтві — Бакай).

Батько — Яценюк Петро Іванович, кандидат історичних наук, доцент історичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, заступник декана. На цьому ж факультеті викладає історію і його двоюрідний брат — Тадей Яценюк[3].

Мати — Марія Григорівна Бакай, викладачка французької мови факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Одружений з Терезою Вікторівною Яценюк (в дівоцтві — Гур) (народилася 1970 року). Подружжя має дві доньки — Христину та Софію.
Освіта

У 1991 році закінчив з відзнакою спеціалізовану англомовну середню школу № 9 імені Панаса Мирного в Чернівцях, у 1996 — юридичний факультет Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича зі спеціальності «правознавство». У 2001 році здобув другу вищу освіту зі спеціальності «облік та аудит» в Чернівецькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету.

У 2004 році здобув науковий ступінь кандидата економічних наук в Українській академії банківської справи[4], захистивши дисертацію на тему «Організація системи банківського нагляду і регулювання в Україні».
Робота у недержавних установах

Під час навчання співзасновує юридичну компанію «Юрек-Лтд» та працює на посаді її президента з 1992 по 1997 роки. У 1998–2001 роках працює консультантом кредитного департаменту, радником голови правління, заступником голови правління АППБ «Аваль».
Робота у державних установах
Міністр економіки Автономної республіки Крим

19 вересня 2001 року почалася політична кар'єра Арсенія Яценюка. В цей день Верховна Рада Автономної Республіки Крим обрала його виконувачем обов'язків Міністра економіки Автономної Республіки Крим в уряді Валерія Горбатова. 21 листопада того ж року рішенням кримського парламенту Арсеній Яценюк став повноцінним Міністром економіки. 29 квітня 2002 року Арсеній Яценюк разом з усім урядом подає у відставку, тому що до роботи приступила новообрана Верховна Рада Криму. І хоча в той же день виконувачем обов'язків голови ради міністрів замість Валерія Горбатова став Сергій Куніцин, Арсеній Яценюк зберіг свою посаду. Вже 15 травня він удруге повноцінно очолив Міністерство економіки.

Однак на цій посаді Арсеній Яценюк пробув менше року, будучи переведеним на нову роботу в Київ.
Перший заступник Голови Національного банку України, в.о. Голови Нацбанку

У січні 2003 року голова Національного банку України (НБУ) Сергій Тігіпко призначив Арсенія Яценюка своїм першим заступником. Коли Сергій Тігіпко 4 липня 2004 року став главою виборчого штабу кандидата в Президенти України Віктора Януковича, Арсенію Яценюку доручили виконувати обов'язки глави НБУ до кінця передвиборної кампанії. Цей етап його діяльності тривав до 16 грудня, поки Верховна рада України не прийняла відставку Сергія Тігіпко й не призначила новим керівником НБУ Володимира Стельмаха.

30 листопада 2004 року, під час політичної кризи, Арсеній Яценюк видав постанову НБУ № 576/2004 («Про тимчасові заходи відносно діяльності банків») про тимчасову заборону на дострокове зняття банківських вкладів, що запобігло можливим негативним наслідкам політичного протистояння. У лютому 2005 року Арсеній Яценюк подав у відставку й був звільнений із займаного їм поста.
Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації

9 березня 2005 року голова Одеської обласної державної адміністрації Василь Цушко призначив Арсенія Яценюка своїм першим заступником. На цій роботі він працював до свого призначення на пост міністра економіки України, яке відбулося 27 вересня того ж року.
Міністр економіки України

27 вересня 2005 року Арсеній Яценюк був призначений міністром економіки України в уряді Юрія Єханурова. 25 травня 2006 року новообрана Верховна Рада України 5 скликання відправила уряд у відставку, доручивши йому при цьому продовжувати виконувати свої обов'язки до обрання нового. Через парламентську кризу Арсеній Яценюк працював у режимі виконувача обов'язків більше двох місяців, поки 4 серпня не був відправлений у відставку разом з усім Кабінетом міністрів.
Заступник Глави Секретаріату президента України

20 вересня 2006 року Президент України Віктор Ющенко призначив Арсенія Яценюка першим заступником глави Секретаріату президента України — представником Президента України в Кабінеті міністрів України. Яценюк очолював Спеціальну комісію Секретаріату Президента України з реформування СБУ.[5] Крім того, з 25 вересня 2006 року Арсеній Яценюк був призначений членом Ради Національного банку України, а також членом наглядацьких рад ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» і ВАТ «Державний ощадний банк України». Від виконання останніх двох посад він був звільнений 13 березня 2007 року. 21 березня 2007 року Арсеній Яценюк був затверджений на посаді міністра закордонних справ України та припинив свою діяльність у Секретаріаті Президента.
Міністр закордонних справ України

21 березня 2007 року 426 голосами з 450 Верховна рада України обрала Арсенія Яценюка міністром закордонних справ України. Його кандидатура була запропонована Президентом України Віктором Ющенком після того, як парламент двічі (22 лютого і 20 березня) відхилив кандидатуру Володимира Огризка. При поданні своєї кандидатури 21 березня 2007 року Арсеній Яценюк зробив наголос на пріоритеті економіки в зовнішній політиці країни. За його словами, зовнішня політика України повинна стати реалістичною, прагматичною і прогнозованою. Основний курс України, на думку Арсенія Яценюка, — євроінтеграція та вихід на європейські ринки. Росію він назвав надзвичайно важливим партнером України. У день свого призначення на пост міністра Арсеній Яценюк був включений також до складу Ради національної безпеки та оборони України (РНБОУ).

Майже все перебування Арсенія Яценюка на посаді міністра закордонних справ припало на час гострої політичної кризи, яка призвела до розпуску українського парламенту указом президента України від 2 квітня 2007 року.

5 липня партійний Блок «Наша Україна — Народна самооборона» висунув Арсенія Яценюка кандидатом у народні депутати Верховної ради України під третім номером свого виборчого списку. Через це 17 серпня Яценюк пішов у неоплачувану відпустку, але щоб не втратити контроль над Міністерством закордонних справ, цю відпустку, що тривала до кінця вересня, він час від часу переривав. У другий раз Арсеній Яценюк пішов у відпустку 6 грудня, через два дні після свого обрання на пост Голови Верховної ради України. 18 грудня Верховна Рада України відправила його у відставку з поста міністра закордонних справ.
Прикріплення: 7097872.jpg (100.9 Kb)


Давайте разом спробуємо створити нову Україну?
 
ЮраДата: Четвер, 27.02.2014, 23:32 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 197
Репутація: 0
Статус: Offline
Голова Верховної Ради України
23 листопада 2007 року Арсеній Яценюк прийняв присягу народного депутата Верховної Ради України, а вже 4 грудня 2007 року за результатами таємного голосування він став дев'ятим головою українського парламенту. За його кандидатуру віддали свої голоси 227 депутатів, що представляли фракції «Наша Україна — Народна самооборона» і «Блок Юлії Тимошенко».

21 грудня 2007 року Президент України вивів Арсенія Яценюка зі складу Ради національної безпеки та оборони України, тому що за посадою голова парламенту на відміну від глави МЗС не повинен обов'язково бути членом цієї установи. Однак у той же день Арсеній Яценюк знову був уведений до складу РНБОУ указом президента України № 1242/2007.

17 вересня 2008 Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку із припиненням існування правлячої коаліції. 11 листопада пройшло таємне голосування із приводу прийняття відставки Арсенія Яценюка. Однак дане голосування було визнано недійсним, тому що в ньому взяли участь лише 109 депутатів при необхідних 226. 12 листопада народні депутати Верховної Ради України змінили процес прийняття відставки Голови парламенту — таємне голосування було замінено відкритим. За відставку проголосували 233 депутати і таким чином рішення було прийнято. 21 листопада 2008 року Президент України вивів Арсенія Яценюка зі складу РНБОУ своїм указом № 1060/2008.

У цей же період через конфлікт[6][7] Яценюка із заступником начальника спецпідрозділу ДАІ «Кобра» підполковником Кожею, підполковник і два його підлеглих були звільнені «за дискредитацію служби», а підрозділ згодом розформовано наказом міністра внутрішніх справ Юрія Луценка[8][9]

15 січня 2009 обраний членом Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.
Політична кар'єра
Лідер політичної партії «Фронт Змін»
З 28 листопада 2009 року — лідер політичної партії «Фронт Змін». 2010 року Арсеній Яценюк взяв участь у виборах президента України. Посів 4 місце, отримавши 6,96% голосів виборців. Політична партія «Фронт Змін» уперше взяла участь у місцевих виборах 31 жовтня 2010 року, на яких посіла третє місце по Україні, отримавши голоси майже 7% українців (відсоток підтримки рівний по всій території України). Загалом депутатами різних рівнів від партії стали 2827 осіб. 12 представників «Фронту Змін» стали мерами міст.

Юлія Мостова у статті у «Дзеркалі тижня» від 12 серпня 2011 стверджувала, що на початку літа 2011 було проведено соціологічне дослідження, вибірка якого у 30 разів перевищувала стандартну, в ході якого було з'ясовано, що Арсеній Яценюк переконливо переміг би чинного Президента Віктора Януковича у другому турі президентських виборів[10].
«Об'єднана опозиція»
У квітні 2012 року лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк і лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко оголосили про формування спільного списку для участі у парламентських виборах[11]. 23 квітня Яценюк та Турчинов оголосили про підписання Декларації єдності.[12] 12 травня відбувся Форум, на якому було презентовано програму від Об'єднаної опозиції.[12] У червні 2012 року Яценюк був обраний головою ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина»[13].

У липні 2012 року Арсеній Яценюк та інші члени «Фронту змін» припинили членство в партії, щоб взяти участь в парламентських виборах за списком «Батьківщини» як безпартійні[14]. Ще в квітні Яценюк підкреслював, що «„Фронт змін“ існував і буде існувати»[15], але також заявляв, що об'єднання опозиції може закласти основу для створення єдиної партії[16].

За підсумками жовтневих парламентських виборів «Об'єднана опозиція» отримала 62 місця (25,54% голосів) за партійним списком і ще 39, вигравши в 39 мажоритарних округах — в загальній складності отримавши 101 місце в парламенті[17]. 11 грудня 2012 Яценюк був обраний головою фракції ВО «Батьківщина», раду «Об'єднаної опозиції» замість нього очолив Олександр Турчинов[18].

4 червня 2013 року з'їзд партії «Фронт Змін» одностайно ухвалив рішення про об'єднання з ВО «Батьківщина» шляхом ліквідації та вступу членів «Фронту Змін» до «Батьківщини». 15 червня 2013 року на урочистому з'їзді Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк отримав партійний квиток «Батьківщини» та був обраний головою Політичної ради «Батьківщина».

Член Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.
Акція «Вставай, Україно!»

Докладніше: Вставай, Україно!

Основні опозиційні партії 14 березня розпочали всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!». Акції пройдуть під гаслами про відставку президента Віктора Януковича і дострокові президентські вибори, а також за соціальні та економічні права. Очолили акцію Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко[19]

14 березня 2013 під час проведення мітингу опозиції «Вставай Україна!». У Вінниці відбулась провокація зі сторони телеведучого О. Дурнєва який подарував депутату Арсенію Яценюку морквину як «символ президентської влади».[20] Яценюк подарунок взяв, при цьому відповівши Дурнєву на вухо лайкою. Менше ніж за тиждень відео «Яценюк і морква» набрало майже 95 тисяч переглядів на YouTube.[21]

Лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк не захотів приносити вибачення телеведучому Олексію Дурнєву за свої слова.[22][23]

18 квітня у Києві пройшла заключна акція в рамках кампанії «Вставай, Україно!».

Прибічники опозиційних політичних сил зібралися на Європейській площі, рушивши дещо згодом на Софійську площу. Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко підписали спільну декларацію[24] про координацію дій, у якій було зафіксовано рішення підтримати єдиного кандидата від опозиції у другому турі на наступних президентських виборах.
http://uk.wikipedia.org/wiki....8%D1%87


Давайте разом спробуємо створити нову Україну?
 
ЮраДата: Четвер, 27.02.2014, 23:33 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 197
Репутація: 0
Статус: Offline
Особисто в мене одне питання, А ДЕ НОВІ ОБЛИЧЧЯ в уряді? Де люстрація?

Давайте разом спробуємо створити нову Україну?
 
ЮраДата: Субота, 08.03.2014, 22:49 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 197
Репутація: 0
Статус: Offline
Яценюк озвучил итоги недели:

Итоги недели :
1. Россию осудил весь мир.
2. Россию выгнали из Большой Восьмерки.
3. С Россией разрывают договоры
4. Европа бойкотирует российские товары
5. Биржа России обвалилась. Россия за неделю понесла убытков на 100млрд долларов
6. Украину поддержал весь мир.
7. США отправили сильнейший свой флот в Черное Море.
8. США выделяет Украине 2 млрд. долларов (их возвращать не надо)
9. На Путина и его окружения накладываются санкции, и замораживают счета.
10. НАТО готово защищать границы Украины.
11. ВВП страны растет. Доллар падает.
12. Евросоюз выделяет Украине более 11 млрд. долларов от МВФ
13. Евросоюз открывает рынок для украинских товаров (в одну сторону). Это более 500 млн. долларов ежегодно.
14. ЕС готов подписать Ассоциацию с Украиной в течение недели.
15. Европа собирается отдать в Украину около 50млрд. долларов которые «принадлежат» семье Януковича ... и их окружению


Давайте разом спробуємо створити нову Україну?
 
Форум України » Політика » Кабінет Міністрів України » Прем'єр міністр України від 27.02.2014 (Арсеній Яценюк)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: